Речи на Пламен Моллов 

25.06.2009

"НДСВ заложи на устойчивостта"

Изказване на проф. Пламен Моллов по време на заключителното заседание на 40-то Народно събрание

 

Цял мандат ние, народните представители от управляващите и опозицията, стоим на ръба на пропастта между водената от нас политика и очакванията на избирателите. Отсъствието на стабилност и  равнопоставеност много от нас се опитват да компенсират с политически заклинания. Така е, защото за разлика от избирателите, ние не се научихме да мерим с един аршин. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на НДСВ проф. Пламен Моллов. Днес Парламентът закри тържествено своята работа.

Като натоварваме с особено значение днешния последен за 40-ото Народно събрание ден, ние от НДСВ напомняме, че има неща, които истински ценим и няма да позволим да се превърнат в предизборна реторика. НДСВ заложи на триъгълника на устойчивост на Европейския съюз – икономическа сигурност, социална справедливост и европейска съвместимост. Ние се преборихме за повишаване на икономическата  активност, за ниски данъци и такси и за опростяване на разрешителните режими, каза още проф. Пламен Моллов.

Предложихме мерки за намаляване на търговския дефицит и продължихме усилията за преминаване към курса на еврото. Заложихме програма за семейството, за повишаване експертния потенциал на администрацията, за социалния статус на военнослужещите, за реализация на младите в образованието и науката. Ние дадохме своя принос за нормализация на българското  общество, за реформиране системата на МВР. И разбирахме  посланията, които идват от Брюксел без посредници и политически пророци. Както стана ясно на евроизборите, НДСВ получи публичното одобрение. Сега, на тези избори си поставяме няколко цели – не да  сочим с пръст корупцията, а да я изкореним. Не да озлобяваме хората, а да ги накараме да ни вярват. НДСВ ще работи така в хода на предизборната кампания, завърши проф. Пламен Моллов.