Речи на Пламен Моллов

13 Май 2009г.

"НДСВ ще разясни на хората силата на европеизацията"

 

Изказване в Парламента
Всички в залата знаят, че остават броени дни на това Народно събрание. Но колкото по-кратки стават парламентарните сесии, толкова по-пламенни и предизборни са речите, произнасяни от трибуната. Така започна обръщението си към народните представители председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов при откриването на последната пленарна сесия на Народното събрание днес.

Прелюбопитно е в самия край на този мандат, тук от парламентарната трибуна, дали ще произнесем на глас онова, което всички очакват да чуят. Според мен то се съдържа в отговорите на следните високоволтови въпроси:
На какво се дължат нашите провали и защо постигнатите от нас успехи не са особено популярни?
Защо Народното събрание е с най-нисък рейтинг, а политик и депутат днес са синоними, преливащи от негативизъм?, каза още Пламен Моллов.

Невъзможността да се търси отговорност от политическата класа е наследствения, генетичен дефект на българската демокрация. Затова обществената оценка е безмилостна. Щом като не носят отговорност, значи политиците не се интересуват от проблемите на хората. По този начин мисли нашето общество, за съжаление. Така се генерира ясно дефинираният нихилизъм – Народното събрание, респективно управляващите, каквото и да правят, нямат постижения, а само провали!, категоричен беше Пламен Моллов.

Затова всеки мандат, и този не прави изключение, ражда нови политически сили, за които бързо се разбира, че са белязани от същия генетичен дефект. Отново да дават шанс на същите играчи по схемата „променил се Илия – пак в тия”, допълни Пламен Моллов.

Хората много трудно разпознават модернизиращата сила в държавното управление, възможностите, които ни дава европеизацията на страната. Никой не отрича, че я има, но са малко онези, които се възползват от нея. Това са поуките на парламентарната група и политическата партия НДСВ от двата мандата в управлението, в разясняването на които ние ще посветим кампаниите си за европейски и български парламент, каза още Пламен Моллов.

Доколкото повече хора стигнат нашите послания, толкова повече българи, убеден съм, ще изберат европейските правила, познаването и спазването на които ще ги освободи от робството на негативизма и ще им открие възможността да работят по-ефективно и да живеят по-добре! НДСВ винаги е отстоявало това поведение и ще продължи да съхранява този имидж, завърши Пламен Моллов.